Skip to content

ИЗБЕЛВАНЕ Професионално избелване на зъби

Защо зъбите променят цвета си?

Всички хора мечтаят за бяла и красива усмивка. Тютюнопушенето, както и ежедневният прием на оцветяващи храни и напитки като кафе, вино, цвекло и др. водят до потъмняване на зъбите. Това се получава при проникването на екзогенните оцветители в най-повърхностните слоеве на емайла, което води до оптическият ефект на тъмнеене или пожълтяване на зъбите. Друга причина за промяна в цвета им е натрупването на зъбен камък и меки налепи като плака върху повърхността на емайла, които могат да бъдат отстранени с ултразвук от нашите специалисти. Възможно е зъбите да променят цвета си и след прием на някои медикаменти и др.

Какво трябва да направим преди професионално избелване на зъбите?

Преди да се пристъпи към избелване е много важно да бъдат лекувани всички налични кариеси, както и да бъдат подменени дефектни обтурации (пломби). Те представляват „вход“ към пулпата за избелващият гел, който би я подразнил и може да предизвика дискомфорт. Също така е необходимо зъбите да бъдат почистени от зъбен камък и плака, за да може действието на избелващият агент да е оптимално.

Какво представлява професионалното избелване на зъби?

Процедурата се извършва в кабинетни условия и трае около един час. Нашите специалисти изолират венците ви със специален гел, след което се нанася избелващия агент по външната част на зъбите.

Избелването е абсолютно безопасно и може да постигнете до няколко тона по-бели зъби само в едно посещение. Използваме най-добрата система за избелване на зъби на пазара, което гарантира на пациентите ни по-ярка и бяла усмивка, без да предизвиква дискомфорт.

Какво е важно след избелване на зъбите?

Поддържайте оралната си хигиена, както обичайно. Не приемайте оцветяващи храни и напитки поне 24 часа след процедурата, както и се въздържайте от тютюнопушене. Така ще си гарантирате най-добър ефект след избелването.

Домашно избелване на зъби

За да осигурим по-дълготраен ефект от професионалното избелване, препоръчваме на нашите пациенти да поддържат резултатите със системата ни за домашно избелване до следващото си посещение.

Запазете час за консултация:

Свържете се с нас

Вашето мнение е важно за нас. Независимо дали става въпрос за обикновен въпрос или ценно предложение, ние сме тук денонощно. Можете да ни се обадите по телефона или директно да изпратите вашето запитване към нас, чрез формата за контакт по-долу.