Skip to content

ХИАЛУРОН & БОТОКС Какво представляват ХИАЛУРОНА и Ботокса?

Smile Center д-р Г. Спахиева се грижи не само за вашата ослепителна усмивка, но и за цялостната визия на лицето.

Д-р Спахиева е преминала курс за поставяне на дермални филъри и ботокс и се грижи не само за здравето на зъбите на своите пациенти, но и за свежия вид на лицата им.

Дермални филъри с хиалуронова киселина

Дермалните филъри и в частност хиалуроновата киселина се използват за попълване на фините линии и бръчките на лицето, както и за контуриране на различни негови части- устни, скули, нос и т.н.

Какво представлява хиалуроновата киселина?

Хиалуроновата киселина е мукополизахарид, които се открива естествено в междуклетъчното простраство в тъканите. Тя има свойсвото да привлича водата и по този начин хидратира кожата, което й придава младежки вид. Чрез инжектиране на хиалуронов филър се постига увеличаване на обема и контуриране на съответната зона, например при поставянето му в устните. Също така може да се попълват бръчки, белези и да се оформят различни зони при асиметрия.

Какво трябва да знаем за поставянето на филъри?

Процедурата започва с аплициране на обезболяващ крем върху съответната зона, след което може да се пристъпи към инжектиране на филъра, което отнема само няколко минути и резултатите са видими веднага.

При по-нежна кожа е възможна появата на лек оток или малки синини, които отшумяват в рамките на няколко дни.

След процедурата не трябва да се нанася грим върху тази зона в следващите 2-3 часа, да не се масажира и да не се излага на силно слънце или солариум. Препоръчително е да се приема голямо количество вода в следващите 24 часа за по-добър резултат.

След поставяне на филър с хиалуронова киселина, тя се разгражда по естествен начин от организма в рамките на 12-16 месеца, което прави хиалуроновата киселина напълно безопасна за употреба. Времето за резобрция на филъра определя каква ще е трайността на ефекта и зависи от общата хидратация на организма и неговия метаболизъм. Според

индивидуалните характеристики на организма, може да Ви бъде препоръчана нова процедура след определен период от време, за да се запази постигнатия резултат.

Дермалните филъри, използвани в Smile Center д-р Спахиева са произведени в Германия и са най-високо качество, което гарантира тяхната безопасност и отличен ефект.

Запазете час за консултация и си подарете красиви и пухкави устни!

Ботокс

Ботулиновият токсин или ботокс, както е по-широко познат, се използва най-вече в борбата със стареенето и появата на бръчки.

Бръчките се образуват вследствие на съкращението на мимическите мускули на лицето и загубата на еластични влакна в кожата. В млада възраст в нея се съдържа голямо количество еластични влакна, които поддържат гладкостта й, но с времето намаляват и това води до появата на бръчки.

Какви са предимствата на ботокса?

Процедурата по поставяне на ботокс е бърза и ефективна, дори при дълбоки бръчки. Изглаждане на кожата се забелязва няколко дни след инжектирането му и има дълготраен ефект, благодарение на отпускането на мускулите, причиняващи бръчките.

Къде може да се постави ботокс?

Таргетните зони са т.нар. динамични бръчки, които се образуват поради съкращението на мимическите мускули. Те включват:

  • Хоризонтални бръчки на челото

  • „Гневна бръчка” между веждите

  • Бръчки около очите тип „пачи крак”

  • Бръчки около носа

  • Бръчки около устата

  • Бръчки на шията и деколтето

Поставянето на ботокс е безопасна процедура, която дава възможност да „спрем” стареенето без да се прибягва до хирургични процедури. Чрез насочено поставяне на ботулинов токсин в определени зони, може да постигнем дълготрайни резултати, които ще ви осигурят младежки вид на лицето на 40, 50 и дори 60 годишна възраст.

Запазете час за консултация:

Свържете се с нас

Вашето мнение е важно за нас. Независимо дали става въпрос за обикновен въпрос или ценно предложение, ние сме тук денонощно. Можете да ни се обадите по телефона или директно да изпратите вашето запитване към нас, чрез формата за контакт по-долу.