Skip to content

Профилактика За добра устна хигиена

Практикуването на добра устна хигиена е от съществено значение за поддържане на здрава уста. Лошите хигиенни навици на зъбите могат да доведат до кариес, заболяване на венците и в крайна сметка до загуба на зъби.

Тук, в Smile Center, ние разбираме важността на денталната хигиена, затова имаме назначен дентален хигиенист, който да обучава нашите пациенти с превантивна стоматологична помощ и методи.

Видове хигиенни процедури

Зъбната профилактика може да се тълкува по 2 различни начина, на повърхностно ниво и на ниво здраве. Често двете понятия се бъркат поради неизчерпателна информация. Ние гарантираме, че всички наши лечения са подробно обяснени на нашите пациенти.

Повърхностното почистване е премахване на плака, бактерии и петна от външната повърхност на зъба и всичко над нивото на венците. Тази техника на почистване поддържа дъха ви свеж и зъбите изглеждат здрави. Това е цялостно почистване на устата, което трябва да се извършва рутинно, за да се поддържа здравето на венците и да се предотврати заболяване на венците.

Премахването на петна и полирането е козметична процедура за почистване, която използваме за подобряване на цвета и външния вид на зъбите, премахва всички петна от чай, кафе, червено вино и тютюн от повърхността и между зъбите. Можете също така да помислите за избелване на зъбите, за да подобрите цвета на зъбите си.

Здравната хигиена на зъбите или „пародонталното лечение“ е специфична за здравето на венците и поддържащите структури на зъбите, пациентите със заболяване на венците се нуждаят от тази техника на почистване, за да контролират и стабилизират състоянието от влошаване.

Какви са признаците на заболяване на венците?

  • Рецесия на линията на венците
  • Загуба на кост
  • Червени възпалени венци „гингивит“
  • Лош дъх
  • Разхлабени зъби

Какво причинява заболяване на венците

  • Лоша хигиена на устната кухина
  • Пушене
  • Диабет
  • Отслабена имунна система
  • Генетика

Ако пациентът е диагностициран с пародонтоза, тогава нивото на грижи и поддържане трябва да се подобри, пародонталното заболяване може или да бъде локализирано в определена област на устата, или да се генерализира навсякъде.

Защо е важно да насрочим профилактичен преглед ?

При всеки стоматологичен преглед нивата на венците се измерват и записват, така че да имаме последователна история на вашето здраве на венците, затова можем да се опитаме да овладеем проблема и да ви дадем подходящо лечение и съвет. При лечение на заболяване на венците е необходимо интензивно почистване на кореновата повърхност за отстраняване на плаката и бактериите под линията на венците, лечението обикновено се извършва под местна упойка. В зависимост от тежестта на състоянието, клиничният екип ще ви посъветва с проактивни мерки, които можете да направите сами, и ще определи редовна поддръжка, специфична за вашите изисквания.

За съжаление, пародонталната болест не може да бъде излекувана само до известна степен. Пародонтозата е постепенен процес и може да отнеме няколко години, за да се покажат ефектите му, но можем да предложим да излекуваме проблема и с хирургични техники.

Запазете час за консултация:

Свържете се с нас

Вашето мнение е важно за нас. Независимо дали става въпрос за обикновен въпрос или ценно предложение, ние сме тук денонощно. Можете да ни се обадите по телефона или директно да изпратите вашето запитване към нас, чрез формата за контакт по-долу.