Skip to content

Детска Дентална Медицина Детски дентални услуги

Грижата за децата е един от основните приоритети на екипа на Smile Center d-r G. Spahieva. Залагаме на превантивния подход в нашата практика. Първо и най-важно е да не допуснем развитието на кариес при децата. За това препоръчваме редовни профилактични прегледи още от ранна детска възраст.

Превенцията винаги е по-добра от лечението, затова ни се обадете още днес, за да запазите час за вашето дете.

Извършваме целия набор от профилактични дейности- флуорна профилактика, силанизиране на дълбоки фисури, професионална орална хигиена, обучение на децата как правилно да мият зъбите си. Всички тези дейности спомагат за намаляване на риска от развитие на кариес и по този начин зъбите им ще запазят функционалната си годност през целия живот.

Ако установим вече развил се кариес, пристъпваме към минимално инвазивно лечение, т.е. минимално изпиляване на зъбни тъкани и максимално щадящо лечение.

Страх и безпокойство при децата

Често, когато за пръв път дете идва с чувство за страх, предизвикано от неприятен опит или от болка в миналото, не пристъпваме веднага към лечение на кариеса.

Нашата първа цел е да предразположим малките ни пациенти да изградят доверие и връзка с нашия екип. Запознаваме ги с заобикалящата ги среда, возим ги на стола, показваме им как къпем зъбите със „зъбния душ“, който гони лошите микроби от зъбите им.

След като детето е запознато с всичко, което следва, чувството му за безпокойство е овладяно и може да преминем към лечение без страх. Това е жизнено важно и за бъдещото им поведение към оралното здраве, тъй като нерядко се сблъскваме и с възрастни пациенти, имащи страх от зъболекар поради неприятен опит в детска възраст.

Запазете час за консултация:

Свържете се с нас

Вашето мнение е важно за нас. Независимо дали става въпрос за обикновен въпрос или ценно предложение, ние сме тук денонощно. Можете да ни се обадите по телефона или директно да изпратите вашето запитване към нас, чрез формата за контакт по-долу.