Skip to content

Терапия Притеснени ли сте преди посещение при зъболекаря?

Зъбният кариес е едно от най-разпространените заболявания, засягащо човечеството, поради нарастващата консумация на захари в днешно време.

След като зъбният кариес се е развил до необратима фаза на кавитация, т.е. нарушила се е целостта на зъба, е необходимо поставяне на обтурация (пломба), за да не се стигне до пулпит, чието лечение е обяснено в секция Ендодонтия.

Какво представляват фотополимерните обтурации?

В съвременната дентална медицина се използват фотополимерните композиционни материали, които изместиха денталната амалгама, поради високите си естетически и функционални качества. Фотополимерните обтурации изцяло пресъздават формата и цвета на естествените зъби и не могат да бъдат различени от тях, за разлика от сивите амалгамени пломби. Освен това във фотополимерните обтурации не се съдържа живак, който е вреден за организма и околната среда.

В Smile Center d-r G. Spahieva използваме нова генерация фотополимерни композити, които имат отлични естетически и функционални качества. Те са разработени без съдържание на bis-GMA, който е структурно сходен с bisphenol-A (BPA). Това съединение все по-често се избягва от ежедневна употреба, поради някой доказателства, че вреди на хормоналния баланс. Въпреки че няма потвърдени доказателсва за вредите от bis-GMA върху организма, екипът ни залага на най-висока сигурност спрямо материалите, с които работим.

Лечение без болка

Често пъти посещенията при стоматолог се свързват с дискомфорт и болка. Ние, в Smile Center d-r G. Spahieva вярваме, че денталното лечение трябва да бъде не само безболезнено, но дори приятно за пациентите ни. Ето защо нашата клиника предлага спокойна обстановка, модерна апаратура и специализирана дентална помощ на най-високо ниво, гарантиращи лечение без болка и страх.

Лечение на разрушени зъби

Съществуват няколко варианта за възстановяване на разрушени зъби:

  • Поставяне на фотополимерна обтурация в едно посещение.

  • Изработване на индиректни възстановявания- инлеи, онлеи и

    овърлеи при големи разрушения на задни зъби.

  • Естетични фасети, които осигуряват максимална естетика във видимата област, без или с минимално изпиляване на емайла, както и възможност за коригиране на цвета и формата на зъбите. Благодарение на тях може да се радвате на мечтаната усмивка, която да постигнем в рамките на няколко дни.

  • Бондинг- представлява директно изработени композитни фасети в едно посещение. Този вариант е идеален в случаите, когато има големи дефекти обтурации на предните зъби, напуквания и отчупвания на емайла и др., които могат да бъдат коригирани в рамките на един час от нашите дентални лекари.

Запазете час за консултация:

Свържете се с нас

Вашето мнение е важно за нас. Независимо дали става въпрос за обикновен въпрос или ценно предложение, ние сме тук денонощно. Можете да ни се обадите по телефона или директно да изпратите вашето запитване към нас, чрез формата за контакт по-долу.