Skip to content

Естетична Стоматология Професионални дентални услуги

Естетичната стоматология е насочена към постигането на красива и хармонична усмивка. Екипът от висококвалифицирани специалисти на Smile Center ще се погрижи да осигури естетично решение на всеки ваш проблем. Ние ще върнем красотата на вашите зъби!

Козметични Пломби

Ако имате нужда от пломба, козметичен вариант би бил да изберете бял пломбиращ материал, който да съответства на сянката на околните естествени зъби. Можете също така да замените всички съществуващи метални пломби с цветни или „бели“ пломби. Това ще ви позволи да се усмихнете без метален блясък, придавайки на зъбите си по -естествен вид като цяло. Ето как работят белите пломби:

 • Това е безопасна процедура, която включва отстраняване на кариеса от зъба ви и изваждане на метални или амалгамни пломби, ако ги подменяте;
 • Новият пълнеж е направен от много твърдо вещество с цвят на зъб и ще издържи на силите в устата ви, когато хапете и дъвчете за дълъг период от време;
 • Възстановяването завършва с едно посещение и пломбите ви няма да се виждат, когато се усмихнете.

Ползи от козметичните пломби

 • Естествено изглеждаща реставрация;
 • Подобрен козметичен вид на пломбираните зъби, като все още можете да захапвате и дъвчете както обикновено;
 • Износоустойчив възстановителен разтвор.

Фасети

Фасетите са тънки слоеве от порцелан, които са залепени към предната повърхност на зъба.

Защо се използват фасети?

Фасетите се използват за справяне с определени стоматологични състояния като:

 • Счупени или натрошени зъби
 • Износени или малки зъби
 • Обезцветени зъби

Какъв е процесът на лечение?

Консултация: На вашата консултация с нашите зъболекари в Smile Center ще обсъдим какво искате да постигнете с козметично стоматологично лечение. Трябва да разберем вашите притеснения свързани с вашата усмивка, за да можем ефективно да осигурим решение, което да надмине всички очаквания с лечението, което предлагаме.

Ще направим цифрови снимки на вашите зъби, така че усмивката ви да може да бъде дискутирана субективно и да обсъдим различните възможности, които са на разположение. Всички рискове и ползи ще бъдат обсъдени с вас, така че лечението да бъде напълно разбрано. След това можем да планираме лечението за новата ви усмивка.

Дизайн

С цялата информация, която събираме от вас, ние ще работим с нашия лаборант, за да създадем восък и дизайн за вашата нова усмивка. Тъй като дизайнът е създаден от восък, можем да изпробваме новата усмивка върху зъбите ви, за да можем да видим крайните резултати, преди да подготвим зъбите ви за окончателното поставяне на фурнир. На този етап можем да направим всякакви корекции или изменения, ако е необходимо. След като сме доволни от восъчния дизайн, можем да пристъпим към подготовката на зъбите.

Подготовка

На етапа на подготовка се стремим да използваме минимална подготовка и в някои случаи не се изисква подготовка. Това е изключително важно, тъй като при необходимост можем да обърнем лечението. По време на подготовката се отстранява малка плътност на емайла и зъбните повърхности се намаляват консервативно, така че структурата на зъба да се запази. След подготовката зъбите са готови за поставяне на фасетите на зъбните повърхности. След това ще бъдат взети майсторски отпечатъци и ние ще ви направим временни фасети, използвайки восъчния дизайн, за да позволим на устата ви да свикне за крайните единици.

Създаване

Под нашето ръководство нашият лаборант ще направи окончателните фасети, като това ще отнеме приблизително 2 седмици. През този период от време можем да използваме процедури за избелване на околните ви зъби, така че зъбите да са синхронизирани по цвят. Ще организираме да се срещнете с нашия лаборант, за да добавим микро анатомия към всяка фасета, така че да пасва на профила на околните зъби, за да изглеждат възможно най-естествени.

Монтаж

На етапа на монтаж ще премахнем временните звена и ще залепим фасетите към зъбите, като използваме свързващи агенти с висока якост, излишният цимент се отстранява и фасетите се полират, след което сте готови да ги видите.

Ще бъдат направени цифрови снимки на фасетите, които да ви представим, така че да можете да видите прехода на зъбите преди и след.

Допълнителна грижа

Както при всяко стоматологично лечение, се препоръчва редовен стоматологичен преглед и профилактика като ключова поддръжка за всички наши стоматологични процедури.

Зъбни Коронки

Коронката е реставрация по поръчка, която обгражда всяка повърхност на зъба и придава вид на естествен зъб.

Кога бихме използвали зъбна коронка?

Използваме зъбна коронка, когато зъба е силно компрометиран поради фрактури или продължително лечение. Ако зъбът не може да бъде възстановен с материал за пломбиране, короната би била препоръчана като дългосрочно решение. Зъбна корона може да се използва за замяна на повредени корони, възстановяване на счупени зъби, защита на силно запълнени зъби, осигуряване на козметична усмивка и възстановяване на зъбен имплант.

Препоръчително е също да се използват коронки за зъбите, които са били подложени на лечение на коренови канали/линк за ендодонтия/. Изследванията показват, че венците, третирани с коронки, удължават живота на тези зъби.

От какво са направени зъбните коронки?

Коронките са направени от различни материали, при стоматологичния ви преглед зъболекарят ще обсъди с вас най-подходящата коронка за вас въз основа на вашия индивидуален случай и бюджет.

Корона от сплав/злато: Те са изработени от комбинация от метали, златни или сребърни на цвят.

Порцелан, слят с метал (PFM): Тази корона има метална подструктура с порцеланово покритие, което придава вид на естествен зъб, тези корони обикновено се използват за моларни зъби.

Порцелан: Това са изцяло порцеланови корони, които се използват за предни зъби.

Керамика: Цирконийът е висококачествен материал. Керамиката е компресирана и е достатъчно здрава, за да издържи на натиска при хранене и дъвчене, но придава вид на зъбни свойства.

Зъбни Мостове

Зъбен мост се използва като опция за замяна на един липсващ зъб. Зъбите от двете страни на липсващия зъб се използват за поддържане на мост за покриване на празнината. В конкретни стоматологични случаи се използва мост, тъй като поддържащите зъби трябва да са здрави по структура. Мостовете могат да се използват и за поддържане на зъбни импланти.

Опции за зъбен мост

 • Зъболекарят ще обсъди всички налични опции за мостове с вас при вашия стоматологичен преглед и ще посъветва за най-подходящия въз основа на здравето на съседните зъби.
 • Традиционен мост: Използва се понти (фалшив зъб), който се поддържа от зъбни корони от двете страни, това е най-конвенционалната използвана мостова система.
 • Конзолен мост: Това е подобно на традиционния мост, но вместо да се използват корони от двете страни, една корона може да поддържа тази система.

От какво са направени зъбните мостове?

Зъбните мостове са изработени от същите материали като коронките, с изключение на сплав/злато или златен материал. Мостът е голяма конструкция, поради което за тази обработка се използва керамичен или порцеланов материал. Алтернативни възможности за мост са протези или зъбни импланти.

Ако искате повече информация за зъбните импланти, свържете се с нашия опитен координатор за допълнителна консултация, за да започнете своето лечение.

Запазете час за консултация:

Свържете се с нас

Вашето мнение е важно за нас. Независимо дали става въпрос за обикновен въпрос или ценно предложение, ние сме тук денонощно. Можете да ни се обадите по телефона или директно да изпратите вашето запитване към нас, чрез формата за контакт по-долу.